3 پایگاه اطلاع رسانی مباشر 4 |
ثالثاً : بخاری، که کتاب حدیثی خود را بر وفق سیاست حاکم بر عصر خویش نوشته، در کتاب «مغازی» به سندی از عایشه چنین نقل میکند:
فاطمه دخت پیامبر کسی را به نزد ابوبکر فرستاد تا سه چیز را برگرداند:
الف. میراث او از رسول خد(ص)
ب. فدک.
ج. آنچه از خمس غنایم خیبر مانده است.
ابوبکر در پاسخ گفت: از پیامبر شنیده است: «لا نُوَرث، ما ترکناه صدقة»: «ما ارث نمیگذاریم، آنچه از ما باقی میماند، صدقه است» و زندگی آل محمد(ص) از همین مال تأمین میشود. تا این که میگوید: فاطمه از موضعگیری منفی ابوبکر خشمگین شد. او را ترک کرد و دیگر با او سخن نگفت و پس از پیامبر شش ماه زنده بود.وقتی فاطمه(سلام الله علیها) درگذشت، شوهرش علی(ع) او را شبانه دفن کرد و ابوبکر را از درگذشت او آگاه نساخت و تا فاطمه زنده بود، علی با ابوبکر بیعت نکرد.حدیث یاد شده حاکی است که امام و همسرش، مدت شش ماه از بیعت با او سرباز زدند. اگر خلافت ابوبکر، شرعی و به اصطلاح جامع الشرایط بود، چرا دختر گرامی پیامبر، فاطمه(سلام الله علیها) در حالی که بر او خشمگین بود، جهان را وداع کرد و همسر او نیز تا شش ماه با او دست بیعت نداد؟در این جا نوعی تناقض از نظر اصول اهل سنت وجود دارد؛ زیرا مورخان بر این نظریهاند که دخت گرامی پیامبر، با خلیفه بیعت نکرد و تا آخرین لحظه زندگی، با او سخن نگفت. حتی میگویند مادام که دخت گرامی پیامبر در قید حیات بود، علی(ع) با ابوبکر بیعت نکرد، بلکه پس از گذشتن شش ماه از حادثه سقیفه با او بیعت نمود.از طرفی در صحاح و مسانید نقل میکنند که هر کس با امام زمان خود بیعت نکند، مرگ او مرگ جاهلیت است.
مسلم در صحیح خود چنین نقل میکند: «هر کس بمیرد و در گردن او بیعت{امامی} نباشد، با مرگ جاهلیت از جهان رفته است».
و نیز احمد بن حنبل در مسند خود نقل میکند:« هرکس بدون شناخت امام خود بمیرد، مرگ او به سان مرگ افراد در جاهلیت است».
اکنون این دو گزاره را چگونه تصدیق کنیم؟از یک طرف، رضایت وخشنودی زهرا(سلام الله علیها) ملاک خشنودی خدا و خشم او نشانه خشم خداست، و نیز وی از سروران زنان جهان است.طبعاً یک چنین فردی، پاک و معصوم خواهد بود.از طرف دیگر او با خلیفه بیعت نکرد و به همان حالت به لقاء اللّه پیوست.اکنون باید این تعارض را به یکی از دو طریق حل کرد:
الف.مرگ زهرای اطهر(سلام الله علیها) که محور رضا و خشم الهی و سرور زنان بهشت بود، بر اثر عدم بیعت با امام عصر خود ـ نعوذ باللّه ـ مرگ جاهلیت بوده است.
ب. خلیفه وقت، امام زمان خود نبوده و بدون جهت منصب خلافت را اشغال کرده است و امام همان فردی بود که در سرزمین غدیر، بر خلافت او تنصیص شد و زهرا(سلام الله علیها) از روز نخست با او بیعت کرده و تا جان بر لب و توان در بدن داشت، از یاری او باز نایستاد.
¤ نویسنده: موسی مباشری